Г-жа Гуо Уенйин осъдена на затвор – не може да се грижи за болния си съпруг

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Г-жа Гуо Уенйин, 53 г., живуща в район Чилихъ, гард Ланджоу, провинция Гансу. Съпругът й Лиу Джилай работил в отдела за услуги за локомотиви в Ланшъ. Те живеели в апартамент 102, част 3, сграда 2 в квартал „Рунан”, западна част, град Ланджоу.

Служители на районния полицейски участък в Линтао арестували Гуо и съпруга й около обяд на 7 септември 2002 г. и ги отвели в полицейския участък. 18-годишният им син решил да напусне дома им и да живее на улицата, за да избегне по-нататъшно преследване. Бащата Лиу Джилай бил отведен в центъра за арестанти Линтао. Властите изчакали два дни, преди да кажат на работодателите му къде се намира.

Гуо била държана в същия център за арестувани, където я изтезавали жестоко и почти я убили. Съдът в Линтао я осъдил на шест години затвор през 2003 г. Така практикуващата била изпратена в шести отдел на женския затвор в провинция Гансу.

Г-н Лиу се разболял, след като го върнали у дома и сега не може да се грижи сам за себе си. Съпругата му е в затвора и няма кой да се грижи за него.

Китайска версия на: http://minghui.ca/mh/articles/2007/6/7/156424.html

* * *

Here is the article in English language:
http://en.clearharmony.net/articles/a40144-article.html

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Можете да разпечатвате и разпространявате всички статии публикувани на „Clearharmony” и тяхното съдържание, но ви молим да цитирате източника.