Практикуваща от град Чунцин умира вследствие на изтезания

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

През май 2008 г. Су Цеби била арестувана от полицаите Лян Шъбин и през юни 2008 г. била отведена в женския трудов лагер в Чунцин, където трябвало да стои една година. Су починала след освобождаването й, през ноември 2009 г.

На 19 май 2008 г. полицаите Лян Шъбин, Чен Шаудон и Лиу Лин, от службата за Държавна сигурност и службата за обществена сигурност на окръг Дзянбей, чакали пред дома на Су Цеби. Когато излязла от вкъщи, била арестувана и отведена за разпит в службата за Държавна сигурност към властите за обществена сигурност на окръг Цианбей.

Още същия ден домът й бил обискиран от трима полицаи. По-късно изпратили Су в Центъра за промиване на съзнанието. По време на пребиваването й там, дъщеря й разговаряла с националната служба за сигурност и помолила за освобождаването на майка си. Но в отговор полицай Лян Шъбин я наклеветил грубо.

На 1 юни 2008 г. изпратили Су Цеби в Чунцинския женски трудов лагер, където трябвало да понесе неимоверно психическо и физическо страдание. След освобождаването й на 1 юни 2009 г. полицаите от службата в Хонкъхегу постоянно я тормозили и заплашвали. Те заплашвали дъщеря й и зет й, и упражнили натиск върху тях, за да не се срещат със Су Цеби. Здравето на Су видимо се влошило вследствие на повторното преследване. Тя починала на 14 ноември 2009 г., на 71-годишна възраст.

Версия на английски език: http://www.clearwisdom.net/html/articles/2010/5/12/116855.html

Версия на китайски език: http://minghui.ca/mh/articles/2010/5/1/222693.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Можете да разпечатвате и разпространявате всички статии публикувани на „Clearharmony” и тяхното съдържание, но ви молим да цитирате източника.