Цзян Хон била освободена след незаконно задържане в провинция Хейлонцзян едва след като животът й бил в опасност

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

На 29 април 2007 г. практикуващата Фалун Дафа г-ца Цзян Хон била на гости на съседка, когато полицаи, водени от Шин Гуили и началника на службата за политическа сигурност Джоу Тиеган (мъж), я арестували. Цзян Хон живее в район Танюан, провинция Хейлонцзян. Семейството й отишли в полицията да молят за освобождаването й, но баща й (който е на около 70 години) бил изгонен от Джоу Тиеган.

Цзян Хон била много здрава преди ареста и силно измършавяла след освобождаването си.

След като я държали 35 дни, Цзян Хон отслабнала застрашително. Наложило се да я поставят под постоянна лекарска грижа; жената умирала, тъй като не можела да се храни в продължение на десет дни.

В центъра за арестувани се уплашили, че трябва да понесат отговорност за смъртта й, затова поискали да я освободят. Но от полицейския участък – началникът Уан Мин’гуей (мъж) и Джоу Тиеган отказали да я пуснат. Едва когато в центъра абсолютно отказали да я държат повече, властите я изпратили у дома.

Китайска версия на: http://minghui.ca/mh/articles/2007/6/8/156482.html

* * *

Here is the article in English language:
http://en.clearharmony.net/articles/a39996-article.html

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Можете да разпечатвате и разпространявате всички статии публикувани на „Clearharmony” и тяхното съдържание, но ви молим да цитирате източника.